четвъртък, септември 27, 2007

HP има нова универсална машина за 6-цветен печат с високо качество


Компанията обяви мултифункционалното устройство HP Photosmart C6280, което според нея дава всичко необходимо за фото и ежедневен печат в дома или малки офиси, където има нужда от красиви снимки, бързодействие и мрежови функции.

Новият продукт представлява комбинация от принтер, копир и скенер и може да отпечатва цветни снимки „до панорамен размер” с високо качество и трайност, постигани чрез системата от шест отделни мастилници и патентованите HP Vivera мастила. При монохромен печат Photosmart C6280 постига скорост от 34 страници в минута (ppm), при цветен е 33 ppm, а стандартните снимки (10x15 см) се отпечатват в рамките на около 10 секунди, твърдят от НР България. При 4800 dpi резолюция и 48-бита дълбочина на цветовете качеството на сканиране също не би трябвало да подлежи на съмнение, а вградените Ethernet възможности гарантират и спокойната работа в мрежа.

Новата машина може да работи и без да се свързва към компютър, тъй като са предвидени слотове за памет карти и USB интерфейс, от които може да се отпечатва директно. Автоматизираната касета за фотохартия пък предотвратява грешки при фотопечат, като разпознава размера на носителя както и дали е подадена правилно. Вграденият дуплекс за двустранен печат дава възможност за пестене на хартия, а отпечатването на уебстраници също не е проблем благодарение на новата функция HP Smart Web Printing, която „нагажда” размера на web екраните така, че да няма изрязани страници.

С други думи, този път НР предлага не просто фото принтер, а една почти универсална мултифункционална машина за ежедневен печат, чиито мрежови функции я правят подходяща както за дома така и за малки офиси, където няма място и/или средства за няколко различни устройства. Всичко това идва и на достъпна крайна цена, която според българския офис на производителя ще е приблизително 389 лв. Според официалната прес информация моделът Photosmart C6280 ще бъде на разположение от октомври, а кога точно може да се провери при дистрибуторите Мост Компютърс, NT CHS и Поликомп.

Източник: computerworld.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар