вторник, юни 30, 2009

Fujitsu обяви първия си мини лаптоп под новата марка


Преносимият компютър, който се очаква на европейските пазари от 1 юли, се отличава със стилен дизайн и способност да работи в автономен режим в рамките на 5 часа.
Технологичният гигант Fujitsu представи мини лаптоп модел M2010, който представлява първия продукт от този клас под новата марка (Fujitsu). Базираният на процесор Intel Atom N280 преносим компютър, е създаден да замени досегашната серия AMILO Mini и е предназначен главно за потребители, които търсят малко, леко и евтино устройство за образователни цели, стандартни офис задачи, работа с Интернет и електронна поща или видео-чат, информират от компанията. Производителят е заложил на стилен дизайн с лъскаво покритие идея да ориентират новия си мини лаптоп към потребителите, които предпочитат "lifestyle" продуктите с мултифункционално приложение.

Сред отличителните черти на новия продукт е и неговата издръжливост на механични интервенции. Според официалната информация, устройството е минало на същите краш-тестове за качество, на които се подлагат и топ-моделите от познатата серия LIFEBOOK, включително изпитания за издръжливост на натиск, огъване и пр.

В M2010 екранът е вече 10,1-инчов, а не 8,9-инчов. При него е характерна светодиодната (LED) подсветка, която позволява безпроблемно функциониране в рамките на 5 часа без зареждане на батерията.

Размерите на новия мини лаптоп са: 258 x 189 x 32-37 мм, а теглото му е 1,2 кг.

Fujitsu M2010 се очаква на европейските пазари от 1 юли, като ще се предлага в три различни разцветки, с инсталирана ОС Windows XP Home Edition и ориентировъчна крайна цена от около 400 евро с включен ДДС.

Източник: computerworld.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар