вторник, юни 30, 2009

The Pirate Bay показва бета-версия на нов сайт за видео обмен


Когато стане готов, сайтът, наречен The Video Bay, ще бъде пълноценна алтернатива на YouTube, но ще предоставя пълна свобода на потребителите за качване и гледане на съдържание без заплаха от каквато и да било цензура.

След 2-3 години повече или по-малко секретна работа обитателите на Пиратския залив (The Pirate Bay) стартираха предварителна версия на нов сайт за видео обмен, кръстен The Video Bay. Предполага се, че Video Bay ще даде възможност на хората да качват на сайта каквото съдържание си поискат, без да се притесняват, че copyright организациите ще го свалят или цензурират.

С други думи, изглежда скоро в Интернет пространството ще се появи нова video streaming алтернатива на YouTube, която обаче ще предоставя значително повече свобода на действие. Засега обаче сроковете за окончателния старт на пиратския видео сайт все още не са много ясни - според говорителя на The Pirate Bay, Питър Зунде (Peter Sunde), това може да стане "след година или след пет".
За момента бета версията на Video Bay предлага възможност на Интернет потребителите просто да изпробват как ще работи услугата с един аудио и с един видео семпъл. Освен това сайтът изисква да разполагате с инсталиран браузър с HTML 5 поддръжка (например Safari 4, Firefox 3.5, Opera 10 или Google Chrome 3).

Източник: pcworld.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар