четвъртък, юли 23, 2009

Xerox намалява харчовете за печат с ново хардуерно-базирано решение


Устройството Y-Soft SafeQ е технологична платформа, която може да бъде вграждана в системите за печат на компанията и да отчита прецизно всяка отпечатана страница. То се предлага в три версии, подходящи за малки средни и големи организации.

Xerox България съобщи, че пуска на пазара ново цялостно решение за обединяване и оптимизиране на корпоративните печатни процеси . То се нарича Y-Soft SafeQ и представлява сървърно базирана система за управление (включваща хардуер и софтуер), отчетност и разпределение на печатните процеси в организациите, които търсят възможности за по-добър анализ на реалните харчове за печат, допълнително съкращаване на оперативните разходи, подобряване на съществуващата инфраструктура и увеличаване на общата ефективност при отпечатването на документи.
Професионалното SafeQ свързващо устройство има вграден 320 x 240 сензорен екран, който улеснява употребата му. Оторизирането на потребителите става чрез въвеждане на PIN код върху сензорния екран на свързващото устройство или чрез приближаване на магнитни идентификационни карти към него.

Y-Soft SafeQ може да се интегрира към печатащите устройства на Xerox и дава на потребителите няколко основни възможности, включващи:
- контролиран достъп до печата и копирането чрез магнитни идентификационни карти;
- режим на печат „следвай ме", при който задачите за печат се изпращат до SafeQ сървъра, след което се принтират от което и да е устройство в мрежата, ако съответния потребител е оторизиран;
- детайлна отчетност при всяка задача на индивидуален, групов или проектен принцип;
- възможност за кредитно отчитане на всеки потребител;
- модул за анализ на отчети с разнообразен формат;
- анализ на натоварването на устройствата за оптимизиране на вътрешната печатна структура;
- лесна настройка на потребителския достъп и на администрирането.
Според Xerox, eдно от важните предимства на SafeQ е възможността за защитен (отложен) печат - функция, която е жизненоважна в сектори като финанси и застраховане, където сигурността е от съществено значение, а достъпът до всяка принтирана страница, както и копирането и сканирането на документи в системата, трябва да бъдат предварително регулирани. Устройството SafeQ позволява точно такъв пълен контрол и защита на принтираните документи, за да не попаднат в недобросъвестни ръце, а оторизираните потребители могат да съберат разпечатките си от всеки принтер в мрежата, когато поискат.
Освен това приспособлението позволява на всеки потребител да бъде определян индивидуален лимит под формата на "кредит" (от пари, точки, условни единици и т.н.)., в който се отчитат изразходваните от него средства. Проверката на кредита допълва процеса на оторизация и достъпа до устройството. Според компанията тази функция може да е особено полезна в образователни институции, където разходите за печат и копиране могат да бъдат и за сметка на потребителите. Основната полза е възможността всеки студент да печата и копира на разумна цена и в същото време да бъде запазен пълният административен контрол.

В зависимост от изискванията, мащабите на организацията и печатната инфраструктура, клиентът може да избира между три версии на решението: Instant Edition, Professional Edition или Enterprise Edition.
SafeQ Instant Edition е базова версия, проектирана за малки и средни компании. Тя може да бъде използвана за отчитане на обемите печат и копиране. Тази версия не е лицензно ограничен в срокове, брой потребители и устройства, така че може да бъде свързана с неограничен брой принтери в мрежата, локални принтери, копирни системи и мултифункционални устройства.
Professional Edition версията е предназначена за средни и големи предприятия и включва почти всички функции, представени от SafeQ, включително опцията Central Data Collection, която генерира централизирани отчети за мрежа от клонове и офиси. Тази версия на продукта дава възможност и за онлайн отчитане на броя отпечатани страници и процента на тяхното запълване, като се отчитат и съхраняват над 50 различни характеристики за всяка печатна задача - от покритието на отпечатания документ и изображение до употребата на цвят.
Версията SafeQ Enterprise Edition пък е предназначена за компаниите с най-високи изисквания за отчетност и сигурност на системата. Enterprise Edition включва всички SafeQ функции. В сравнение с Professional Edition, тази версия предлага клъстерен подход за отчитане на групи от потребители и анализ на натовареността на използваната операционна система. Клъстерните решения са препоръчват, ако месечния печатен обем надхвърля 50-100 хиляди копия.
От Xerox България засега не съобщават какви са цените за различните версии, но според официалната информация SafeQ модулът вече може да бъде поръчан при оторизираните партньори на Xerox България.

Източник: pcworld.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар