четвъртък, юли 23, 2009

И Samsung започва да предлага ръчни мобилни телефони


До края на месеца корейската компания ще пусне на пазара компактния модел Samsung S9110, който изглежда като луксозен ръчен часовник, но включва почти пълната функционалност на модерен мобилен телефон.

Идеята за мобилни телефони, изглеждащи като ръчни часовници, не е особено нова, но до момента този тип устройства се възприемат по-скоро екзотика.

По всичко личи обаче, че тази концепция започва да печели все повече популярност. След като в началото на годината (по време на изложението CES 2009) компанията LG представи първия си телефон от този тип (на първата снимка горе), сега към тенденцията се присъедини и другият корейски технологичен гигант (и основен конкурент на LG) с модел, обозначен като Samsung S9110.

Както може да се види на илюстрациите, поне външно, разликите между двете устройства на конкурентните компании не са много. Като се има предвид функционалността, габаритите на ръчния мобилен телефон на Samsung са доста компактни, като дебелината на устройството е по-малко от 12 мм. Също като при модела на LG, в Samsung S9110 се използва 1,76-инчов сензорен дисплей, защитен с устойчиво на надраскване и механични въздействия стъкло. Корпусът е от неръждаема стомана, а каишката е кожена.

Интерфейсът на телефона е оптимизиран за управление с пръсти, като е допълнен и със система за разпознаване на реч. Samsung S9110 е оборудван също с Bluetooth 2.1, вграден музикален плейър, интерком система и възможности за работа с електронна поща.
Очаква се моделът Samsung S9110 да се появи на пазара още до края на месеца - поне във Франция, където ще струва около $640. Засега няма недвусмислена информация, но вероятно след това ще се появи и в останалата част на Европа.

Източник: pcworld.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар