вторник, юли 27, 2010

D-Link представи нов безжичен N рутер

D-Link анонсира своя нов безжичен N рутер DIR-652. Новият рутер предлага максимална скорост на безжичната връзка до 300 Mbps, разширена функционалност и възможности за поддръжка на множество устройства в една безжична мрежа. При свързване на DIR-652 с DSL/кабелен модем, потребителят може да споделя своя високоскоростен Интернет достъп с множество компютри, игрови конзоли и мултимедийни устройства за дома или офиса и чрез вградения 4 портов гигабитов комутатор.

Маршрутизаторът на D-Link е базиран на 802.11n технология, която осигурява по-висока скорост и по-широк обхват на покритие в сравнение със стандартите 802.11g/b, като в същото време е съвместим със съществуващите 802.11b/g безжични устройства.
Оборудван с две външни антени, DIR-652 предоставя безжично покритие за по-големи домове или офиси. Вградената Green Ethernet технология спестява допълнително разходи, а IPv6 готовността за работа в мрежи от следващо поколение го прави добра инвестиция в бъдещето, към това трябва да се добави и поддръжката на Quality of Service (QoS) осигуряваща перфектни технологични параметри за VoIP, мултимедия и игри.
Новият безжичен рутер на компанията поддържа и WISH (Wireless Intelligent Stream Handling), благодарение на която чувствителния към закъснение трафик автоматично се приоритизира и категоризира по начин, който позволява на потребителите да се наслаждават на видео стрийминг, HD TV, онлайн игри без насичане и качествен VoIP трафик.
DIR-652 гарантира високо ниво на сигурност чрез набор от функции за контролиране и предотвратяване на нежелан достъп до мрежата, включваща и възможности за блокиране на определени Интернет сайтове. Безжичният рутер поддържа WPA, WPA2(AES), както и WiFi Protected Setup (WPS) криптиране за максимална защитеност на безжичната мрежа. За предпазване от зловредни атаки от Интернет, DIR-652 разчита на технологията на двойнaта активна защитна стена (SPI, NAT).

Няма коментари:

Публикуване на коментар