четвъртък, юли 29, 2010

Patriot Memory пусна на пазара SSD дискове с капацитет 60GB, 120GB и 240GB

SSD моделите са от серията Inferno на Patriot Memory

Patriot Memory обяви, че започва доставката на нови модели твърдотелни дискове (SSD). Inferno 60GB, 120GB и 240GB допълват по-рано пуснатите SSD дисковете с капацитет 100GB и 200GB.
Създадени на базата на SSD процесора SandForce SF-1200, моделите от серията Inferno предлагат изключителна производителност и голяма надеждност, използвайки технологията SandForce DuraClassTM, заявяват от американския производител. Скоростта на четене на дисковете от серията Infernoв е 285MB/s, а на запис 275MB/s, особено като се вземе предвид системата за запис 24K IOPS при размер на файловете 4K. В резултат тази серия оптимизирани SSD е много подходяща за ИТ ентусиасти, които го ползват като диск за първоначално зареждане на ОС, обясняват от Patriot Memory.
"Inferno е най-бързата и впечатляваща серия SSD, която Patriot предлага на пазара, заяви Лес Хенри, вицепрезидент на компанията. - Сега разширяваме продуктовата фамилия с нови модели с голям капацитет, добавяме и 60GB продукт, който е на доста приемлива и достъпна за масовите потребители цена." Цената не е обявена от производителя, но досегашният 100 GB модел се продава в европейски онлайн магазини за около 385 евро.
Твърдотелните дискове Patriot Inferno са снабдени със специална екранирана флаш памет MLC NAND, включително адаптер 2,5" към 3,5" за по-лесно инсталиране в шасито на настолни компютри. Технологията SandForce DuraClassTM предоставя здравина и надеждност, която е средно 20 пъти по-голяма от тази на традиционните SSD контролери, разчитайки на иновативна технология за запис.

Няма коментари:

Публикуване на коментар