четвъртък, юли 29, 2010

USB флашки с 4GB потенциал

В света на флашките или имате стил, или изглеждате супер откачено, или разполагате с цял пакет функционалности за параноиците. С други думи, ако бяхте USB памет, за да привлечете вниманието на купувача, трябва да сте:

  • известна марка;
  • със странна форма (например синекосо момиче, робот, джедайски меч или кутия понички);
  • да могат да ви варят, пекат, замразяват, топят, нападат, за да ви влязат в данните, и да устоявате като същински Леонид на всички човешки и нечовешки атаки.

Elecom предлага флашка, която попада във втората категория. Тяхната памет прилича на щепсел на електроуред. Разбира се, размерите са умалени спрямо големината на стандартен USB 2.0 порт. Когато пъхнете джаджата в компютъра си, тя изглежда точно сякаш сте включили кабела на микровълновата в контакта на например. Добрата новина е, че цветовата гама на флашките е доста по-разнообразна от класическите щепсели. Можете да избирате между черно, синьо, зелено и розово. Всяка от USB паметите на Elecom е с капацитет 4GB и с един любопитен бонус – безплатен криптиращ софтуер от сайта на компанията. Цената на симпатичните мини щепсели е 37 долара. Те ще се появят на пазара през август тази година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар