вторник, юли 27, 2010

Thermaltake Massive23 LX - нов охладител за ноутбуци

Това лято бе сериозно изпитание за компютърната електроника относно нейната издръжливост. Високата температура на околната среда пречи доста за ефективното отвеждане на топлината от системата и в някои случай се изисква по-ефективно охлаждане за да се избегне прегряване на компонентите на персоналните компютри и лаптопи. В светлината на това, много потребители стигнаха до извода, че проблемът с отвеждането на топлината от компонентите на компютрите и лаптопите е наистина нужно и трябва да му се обърне внимание.

Компанията Thermaltake Technology предлага ново решение за проблема с охлаждането на портативните компютри, а именно става въпрос за устройството с наименование Massive23 LX. Тази охладителна поставка може да избави лаптопа от прегряване в горещите летни дни, като моделът ще се предлага с размери от 10 до 17 инча.

Охладителят Thermaltake Massive23 LX притежава размери 376 х 300 х 51,5 мм и тегло от 900 грама, като под металната решетка се намира един 230-милиметров вентилатор със светодиодна подсветка и скорост на въртене 600 об/мин. Охладителят Massive23 LX се захранва от USB-интерфейса на самия компютър, а така също е оборудван и с гумени уплътнения, които възпрепятстват изпадането на лаптопа и обират вибрациите от работата на вентилатора. Охладителят за преносими компютри Thermaltake Massive23 LX може да бъде закупен на цена от $19,99.

Няма коментари:

Публикуване на коментар